Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(1)
Dział dla Dzieci i Młodzieży
(1)
Autor
Koper Sławomir (1963- )
(1)
Stawska Adrianna Ewa (1967- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Aktorzy polscy
(1)
Grechuta, Marek (1945-2006)
(1)
Jedzenie (czynność)
(1)
Kosiński, Jerzy (1933-1991)
(1)
Kucharstwo
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Kultura stołu
(1)
Muzycy polscy
(1)
Piosenkarze polscy
(1)
Pisarze amerykańscy
(1)
Pisarze polscy
(1)
Polański, Roman (1933- )
(1)
Posiłki (jedzenie)
(1)
Reżyserzy polscy
(1)
Riedel, Ryszard (1956-1994)
(1)
Zwyczaje żywieniowe
(1)
Temat: czas
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Europa
(1)
Gatunek
Biografia
(1)
Opracowanie
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(2)
Kulinaria
(1)
Kultura i sztuka
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Wybrańcy losu : cena sławy / Sławomir Koper. - Wydanie II. - Warszawa : Harde Wydawnictwo - Time Spółka Akcyjna, 2021. - 334, [2] strony : ilustracje ; 21 cm.
Na 4 stronie okładki: Nowe wydanie "Ulubieńców bogów".
Tekst na skrzydełkach.
Kiedy los jedną ręką daje nadzwyczajny talent, bywa, że drugą zabiera… szczęście. Marek Grechuta, Ryszard Riedel, Jerzy Kosiński i Roman Polański to charyzmatyczni twórcy, których wielka sława i artystyczna chwała nie uchroniły przed dramatami na miarę życia i śmierci. O tym, jak wiele można stracić, kiedy ma się już wszystko – w książce Sławomira Kopra Idole. Cena sławy
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 78.071(438) (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia na stronach 216-220.
Historia ludzkiego obżarstwa. Jak na przestrzeni wieków ludzie zaspokajali swój apetyt. Badaczka historii kultur kulinarnych, dziennikarka, felietonistka i pisarka zabiera nas w podróż w czasie, poznamy: kuchnię starożytnego Rzymu czy kulinarne rytuały prasłowiańskie.Poznamy wybitne postacie m in: Stanisława Czerniecki - ojciec polskiej gastronomii i Król Kucharzy Marie Antoine Careme. Całość opatrzona jest współczesnymi przepisami kulinarnymi.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 392.8 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej